top of page
Wielrenner_ligging.jpg

Ontdek
Geraardsbergen

muur_ligging.jpg

De Muur is ongetwijfeld dé trekpleister van Geraardsbergen. het is een helling die samen met de Kapelmuur leidt naar de Oudenberg, met 114 meter boven zeeniveau het hoogste punt van de omgeving. De legendarische kasseien zijn beschermd erfgoed. Bovenaan de Kapelmuur ligt de kapel van Onze-lieve-Vrouw van de Oudenberg met een uniek uitkijkpunt over de streek

Mattentaart2_ligging.jpg

De Geraardsbergse mattentaart is een klein rond taartje met een doorsnede van 8 tot 10 cm. De taart bestaat uit bladerdeeg opgevuld met mattenbrij en is bruin van kleur met bovenaan een afgetopte donkerbruine bovenkorst.

De matten worden geproduceerd op boerderijen in Geraardsbergen en in Lierde.

MP-ligging.jpg

Manneken-Pis is de oudste en de bekendste inwoner van Geraardsbergen. De Geraardsbergenaars plaatsten het beeld van een plassend jongetje in 1459 op een fontein ter vervanging van een door de Gentenaars gestolen beeld van een leeuw. Uit stadsrekeningen blijkt dat het ouder is dan zijn dubbelganger uit Brussel (uit 1619).

Wielrenner_ligging.jpg

In en rond Geraardsbergen kunt u genieten van talrijke fiets- en wandelroutes. Fietsers kiezen voor een beklimming van de Muur of de Bosberg, maar evengoed voor een rit langs het jaagpad van de Dender ricthing Aalst of Ath.  We stellen u talrijke fiets- en wandelroutes ter beschikking !

devesten_2juni20.jpg

De vakantiewoning ligt op de Vesten, een groot langwerpig plein waar zich de stadsvesten (vestingen) bevonden om de stad vanaf de 11de eeuw met metersdikke muren, torens, rondelen, poorten, grachten en aarden wallen te beschermen tegen indringers.

Een van de laatste restanten (de Dierkost), een toren) van de stadsomwalling werd gerestaureerd, bevindt zich beneden de Vesten.

De vakantiewoning bevindt zich net boven de Markt te Geraardsbergen.

De vakantiewoning is zeer centraal gelegen, tussen de Markt (op 20 meter afstand) en de Muur (300 meter). Op de Markt is er voldoende gelegenheid om iets te eten of te drinken.

Bovendien bevindt zich net naast het historische stadhuis infokantoor VisitGeraardsbergen.

 

Openingsuren van het infokantoor 

Markt Geraardsbergen 21 sep 22.jpg

Het weer in de regio Geraardsbergen is perfect te volgen via ons eigen weerstation te Onkerzele (Geraardsbergen) op nog geen twee km van de vakantiewoning.

bottom of page